Training Job craften

Aan de slag met Jobcraften, het sleutelen aan duurzame banen

 Je baan veranderen zonder van baan te veranderen, hoe doe je dat?

Job craften = sterke punten van de medewerker productief inzetten

Werken vanuit je kwaliteiten en aangesproken worden op je sterktes is voor veel mensen een belangrijke wens. En voor organisaties is het van belang dat medewerkers met plezier en energie naar hun werk gaan. Job Craften gaat over het inzetten van je talent en sturing geven aan je werk.

Het kernidee van job crafting is dat werknemers alleen of samen met hun afdeling in workshops hun eigen werk op maat gaan snijden, zodat het optimaal aansluit bij hun motivatie, vaardigheden en talenten. Dit weer gekoppeld aan de doelstellingen van de organisatie.

De voordelen zijn dat bevlogenheid, productiviteit en werkplezier zal toenemen. Door te ‘job craften’  kun je als werknemer zelf de leiding nemen in het vormgeven van je baan, zelf leidend, in plaats van lijdend voorwerp zijn.

Inhoud

1e bijeenkomst

Als afdeling/team ga je gezamenlijk job craften, leer je elkaar beter kennen, ondersteun je elkaar in het experimenteren en doen van aanpassingen in je werk en taken.

We starten met het inzicht krijgen in wat je sterke punten en kwaliteiten zijn. Dit doen we adhv vragenlijsten zoals Breinvoorkeuren en dmv gesprekken met onze arbeidsdeskundige coaches. We maken samen een analyse van je huidige werk en taken. We geven je verschillende manieren om je werk op maat te gaan snijden. Vervolgens maak je zelf een keuze welke aspecten van je werk je gaat aanpassen en je maakt hierbij gebruik van je talenten en voorkeuren. Dit leg je voor aan je team en samen gaan jullie bepalen wat de afdeling en organisatie nodig heeft en hoe jij vervolgens dit kan toepassen op jou functie. Vervolgens ga je hier de komende weken mee aan de slag en hou je een reflectie verslag bij.

2e bijeenkomst de reflectie sessie na 1,5 maand

Het is belangrijk en waardevol is dat je tijdens het project Jobcraften je ervaringen en ideeën deelt.  Wij zullen deze sessie begeleiden. Ook is er ruimte voor individuele begeleiding middels de telefoon en email.

Afsluiting bijeenkomst

Tijdens deze bijeenkomst wat dit project op zowel individueel als team niveau heeft opgeleverd. We  inventariseren de succesfactoren en de verbeterpunten en we gaan kijken hoe jullie dit als team dit kunnen vergrendelen in jullie organisatie. Jullie maken hierover afspraken over als team. Waar mogelijk geven wij nog extra aanbevelingen en tips.

Praktisch

Duur: dit project duurt 3 maanden met iedere maand een bijeenkomst, 1 individueel gesprek met een coach en tussentijdse opdrachten.

Investering: op aanvraag afhankelijk van het aantal deelnemers  

(inclusief vragenlijsten, bijeenkomsten en begeleiding van de coach)

Locatie:  wij komen bij u op locatie

[contact-form-7 404 "Not Found"]